Äntligen är du min, Canon 5D Mark III

Photography / Permalink / 2
Som jag gått och suktat efter att själv få äga en Canon kamera. Jag har länge känt att Nikon inte är min grej och att alla olika Nikonkamerar jag känt på inte levt upp till mina förväntningar. NU, har jag under det senaste året bekantat mig mer och mer med lite olika Canonhus samt objektiv och nyligen råkade jag själv klicka på den magiska knappen, beställ. 

Det är helt fantastisk, det är ju den här känslan jag vill ha, förlåt Nikon men det skulle aldrig fungerat för oss. Canon vet vad jag vill. 
 
För två dagar sedan fick jag äntligen mitt paket med Canon 5D Mark III, ett 50mm 1.4 och så ett par fräsha minneskort på det. MUMS. Den senaste tiden har det varit mycket som surrat i luften, jag har bland annat fått ihop en hemsida (som nästintill är färdig), redigerat mängder med bilder (som ni snart kan se på hemsidan) från plåtningen jag hade i Borås med designer Evelin Kägo och avslutat sista kursen i skolan. Men jag har inte plåtat så mycket, varken med syfte eller privat och därför kändes det fantastiskt att få plocka upp denna goding och bara knäppa massa vardagsbilder. Det ska bli mera sånna kan jag lova. 

En vilde vid namn Zara uppe i äppelträdet. 
 
Nu får jag äntligen säga, min gamla kamera till vänster, och de nya prylarna till höger. 
 
Lite häng med/på Ivana blev det!
 
En syster som jag lyckades fånga på bild.
 
En bror som multitaskar.
 
Och så en far i en trapp. 
 

Redan den bästa sommaren

Photography / Permalink / 0
Det känns som att den här sommaren hade kunnat vara slut imorgon, för att det redan är så mycket som har passerat. Hittills den här sommaren har jag gjort mer än man brukar hinna under en hel sommar. Trots att skolan slutade för bara någon vecka sedan har hela juni fyllts med så himla mycket bra grejer.
Här kommer lite bilder från vår fina midsommar ute på Korpaholmarna och en mysig helg ute på Idö! 
 
Nästan hela midsommargänget.
 
Becca, jag & Ivana i våra fina kransar mellan baden. 
 
Ivana, Kajsa & Becca och lite grönt i glasen. 
 
Efter någon dags vila från midsommaren i det fina vädret åkte jag, Emma, Becca och Kajsa till min stuga på Idö.
 
På kvällen väntades det grillat vid sjöboden och bastubad inpå natten.
 
Är så otroligt tacksam för alla de fina människor jag har runt om mig. Kärlek till er!
 
 

Och vi kör på med 3D

Photography / Permalink / 0
Tjenamors, idag kämpar vi vidare med 3D, sista dagen i skolan. Det ända som återstår av detta första år är en liten fikastund imorgon. Känns otroligt skönt då vi egentligen skulle sluta nästa torsdag men vi lyckades övertala våra lärare att få sluta redan nu på torsdag. 
 
Jag är väldigt stolt i alla fall. Jag har gjort en jättefin kopp. 3D är skitkul till den delen man förstår sig på, men så fort man kommer till ett nytt moment blir man galen. Att göra en kopp och fat är samma princip. Handtaget ett eget mysterie och jag fyllde till och med kopen med kaffe som man tyvärr inte ser i slutprodukten, men det är snyggt. Kaffet är den gröna platta ytan ni ser här under. 
 
När man har sin kopp klar i 3D, lagt på yta, reflektioner, ljus och sånt, smackar man in den i sin bild och putsar till det hela lite, blev helt okej tycker jag! 
 
 
Till top