Work in progress och helgens planer

Photography / Permalink / 0
Shit! En månad av härlig praktik har redan svishat förbi och nu är det helt plötsligt skolvecka på måndag igen. Det har varit riktigt kul och givande att praktisera i den studio jag befunnit mig i som heter Fotografiqa. Jag kommer att berätta mer om detta så fort jag har fixat i ordning lite bilder jag fotat under tiden där. Men jag har lärt mig väldigt mycket viktigt kan jag säga i alla fall! 
 
Vad som står på schemat nu framöver är två filmveckor. Deet känns som att det kommer bli mycket att stå i eftersom jag inte är van att tänka, jobba eller leverera film av något slag + att det är så kort om tid. Jag ser å andra sidan fram emot det eftersom det inte är fy skam att kunna filma så jag hoppas jag lär mig detta nu.
 
NU i helgen vill jag, och ska jag, fotafotafota!! Imorn har jag hela dagen fri till att utnyttja det lilla ljus som kommer att visa sig och jag har så mycket ideér jag vill sätta igång och bara göra till verklighet! Härom dagen var jag som vanligt uppe för sent i kollektivet och jag hade fastnat på pinterest (gå inte in där efter klockan 23.30) och jag hade bara ett sånt fotorus och kom på hur mycket saker som helst!! Det är så frustrerande, om man bara hade en liten ministudio hemma så att man kunde fota mitt i natten utan några problem. Tänk vad mycket man skulle kunna åstadkomma... Julklapp någon .. Nej nu ska vi inte vara sånna. Nu under praktiken har jag ju varit inomhus alla ljusa timmar på dagarn så nu ska jag banne mig ta mig upp tidigt imorn för att uttnyttja ljuset. Jag har en nattbild färdig i huvudet också så jag hoppas jag har det här ruset imorgon med. Annars får jag väl gå in på pinterest så är det ordnat... 
 
Och nu till det stora jobbiga för detta inlägg. Jag har ingen bild jag känner för att lägga upp här... :( Jag har inte hunnit redigera något men jag har en massa som är fotat men inte redigerat, både nya och gamla bilder.. Så jag ska kika vad jag har... 

(5 min senare) Nu har jag sparat ner mitt work-in-progress på månadens självporträtt i alla fall. Vad den här bilder kommer att bli är en sammanfattning av månaden på Fotografiqa. Känslan, arbetssättet, miljön och sen en twist på det. Jag har tänkt mig att den färdiga bilden ska se ut som en bild likt de vi levererar till kunderna som varit i studion men än är det lite jobb kvar (och jag vägrar arbeta klart med den på mig sk*thög till data) så under skolveckan blir den klar! :)  Fjollvarning på bilden men testa att fota och redigera barn i en månad x'D det här är den optimala beskrivningen för alla de små glädjespridare jag mött! 

  
 
 

Men vad hände där?!

Photography / Permalink / 0
KUL att antalet människor som läser min blogg under dagen idag mer än femdubblades! Sånt gör en lite glad eftersom man då vet att man inte bara skriver för sig själv eller visar sina bilder för sina fem närmsta! Trevligt säger jag bara till alla er som hittat hit! 
Som ni ser har mina besökare varit desamma hela tiden och ni är så söta så som ger mig lite av er tid så jag hoppas jag ger något av det tillbaka till er med :) Den förra toppen på 64 personer/dag var förra veckan då jag var på framsidan på blogg.se med min äppelbild på Gustav, vilket jag tyckte var mycket jämfört med runt 30personer/dag som det brukar vara.  
 
 
Och som om detta inte vore bra nog. Idag mina vänner, var det SOL och BLÅ himmel! I Jönköping! Den 25 november!! Jag vet inte om det var det plus att jag vaknade på en något sånär rätt sida av sängen, men jag har haft ett sånt bra hömör idag så jag inte har nån lust att avsluta den här glada, pigga och positiva dag vilket jag nu måste. Ni hör ju hur onödigt och överdrivet happy jag låter. November har inte varit en så bra månad helt enlkelt. Väldigt trötta morgonar, ett dåligt humör och en huvudvärk som inte viljat släppa. Men inte idag. Och banne mig inte imorn heller har jag bestämt! 
 
Nu avslutar jag detta inlägg med ett självporträtt, hej då så länge och hoppas vi ses imorn!
 
 
 
 
 
 

Stockholm tur och retur - Fotomässan!

Photography / Permalink / 22
I fredags var vi lediga från praktiken, gud vad härligt det var med sovmorgon.. nja inte precis. Vi gick upp klockan 5 här i huset och åkte till Stockholmsmässan i Älvsjö vid 6 och kom dit strax innan 10 då det öppnade. Varför är man så dum och går upp vid den tiden då? Jo för denna underbara känsla av att vifta med sitt utställningskort vid kön och gå förbi hundratals av människor för att hamna först i "vi rengör kamerahuset gratis på mässan åt de första som kommer-kön". Så nu har jag två rena kamerahus vilket känns underbart då jag haft lite dam, små små små ludd och nån fläck jag inte tyckt om på speglarna.. 

 
Hur var mässan då? Jo för en fotonörd var det haleluja. Det var massor av utställningar, Nikon, Canon och många mindre märken fanns på plats och de hade så snygga montrar, prylar av alla slag och det var bara att testa och köpa saker till bra priser. Jag känner mig väldigt duktig då jag inte köpte något, men jag fick med mig lite små gratisprylar! Här är Sigmas snyggsnygga monter till exempel..

 
Under mässan hade min klass var sin bild i en utställning med temat byta plats. Det är verkligen jättekul att se hur alla har tolkat det så olika och lyft fram sina stilar så bra och inte minst kändes det skitbra att ha sin bild printad så stor! Så titta inte bara på bilderna utan tänk varför det passar temat, de blir så mycket bättre då!
 
Vi är 16 i klassen. Här kommer våra bilder! 
 
 Jag, Agnes Strand & Rickard Dighammar

 Sara Görlin Thidé & Villiam Lundgren

 
August Wikström & Elina Johansson
Fanny Holmqvist & Sabina Olsson 
Liz Oskarsson & Julija Sidner
Hedda Axelsson & Ellinor Sjöberg
Emelie Dill & Alexandra Wallin Änst
Dante Fredriksen & Jennie Kempe 
 
Åh jag är så grymt nöjd över min klass just nu för detta är några riktigt SKITSNYGGA bilder!! Kunde inte gjort det bättre själv ;) 
Mässan bjöd även på en del goda föreläsningar med bland annat inspirationsövningar, modellretushering och så en föreläsnigng av Beata Rydén och Viktoria Söderström som var hos oss i klassen och hade en Workshop tidigare under hösten. 
 
Så här såg vår monter ut som helhet, vi hade en riktigt bra plats vid en av föreläsningsscenerna så det strömmade alltid en massa folk. 
Det var riktigt kul att gå runt och "låtsas" vara besökare och lyssna på vad folk sa om våra bilder.. En boost för självförtroendet. 
 
 
Jag får tacka helgen för alla solstrålar jag umgåtts med, många av dem saknade från praktiken! Snart vill jag även göra ett inlägg om kvällen som följde efter lördagsmässan med för då gick vi alla ut tillsammans i stockholmsnatten och bara hade det gött med två av våra egna fotografer (Sara och Ellinor)  som dokumenterade kvällen. Visst låter det intressant. Det tycker jag så det längtar jag till att visa er! 
 
 
 
 
 
Till top