FOTOSKOLAN SELFIE

Photography / Permalink / 1
Hejsan! Vad har hänt sedan senast? Jo i torsdags hade vi en stor uppgift på gång, vilken jag nu sitter och väljer ut bilder till (det är ett par stycken!). Uppgiften gick ut på att vi under dagen jobbade som bildjournalister. Vi gick ut på stan och fick smsuppdrag på mobilen som vi sedan skulle lösa med en eller flera bilder.
 
Några av uppdragen var: 
  • Rubrik "Treåring försvunnen vid fastighet nära Vätterstranden"
  • "Polisen befarar ny inbrottsvåg"
  • Street Fashion, finns det någon stil i Jönköping eller inte? 
  • Tiggarna, vi ser dem, men ser vi dem?
Sammanlagt fick vi 11 stycken uppdrag under dagen vilket innebar att vi sprang Jönköping runt ett par gånger.. Men KUL var det! 

Nu är jag hemma i Västervik igen över helgen, och tur är det eftersom jag blev inringd på jobb lagom när jag kom in i stan igår! Nu ska jag fortsätta att rensa bilderna, så länge bjuder jag på den klass selfie som vi tog efter klassfotot i tisdags. Nere till höger syns våra lärare Calle och Bengt. Härligt gäng!
 
 

Porträtt, Byggnad & Framtid

Photography / Permalink / 0
Hejsan! 

Fotoskolan är på gång på riktigt nu. Vi har redovisat vår första uppgift idag, de tre bilder ni ser här nedanför! Det var en utmaning eftersom vi fick 2 dagar på oss att göra den, och eftersom alla började med den igår.. Men jag blev nöjd, det är liksom bilder jag vanligen inte skulle pressat fram. De tre bilderna är i temat Högskolan och dess studenter. 
 
Idag fotograferade vi skolfoton. Det är "bara att ta en bild" tänker ni. Men nej, det finns såå mer att tänka på än man kan tro. Tänk hur svårt det kan vara att bara få till en bra bild på sig själv, duplicera då det med ca 20 människor och lägg på varierande ljus, blixtar och ett virrvar på det. Det kändes bra men ovant att stå där och dirigera en stor grupp och ansvara för att bilden de kommer att betala för blir bra! 
 
Bilden av byggnaden blev en rätt så kul illusion, ni ser kruxet efter en extra titt. 
 
Porträttet blev på Elin med en härlig bokeh i bakgrunden (oskärpa), uppgiften gick ut på att visa upp ett porträtt med en stor bländare. Jag fick även fota Evelyn till den här bilden men jag valde den här bilden efter lite övervägande, den andra dyker upp här snart med!
 
Och så framtidsbilden. Studenterna i deras roliga byxor får symbolisera konsten att vara på väg någonstans och cykelhjulet hjälper till att skjutsa fram bilden ytterligare. Ungefär som en tickande klocka. Skynda skynda. Framtiden är på väg. Den kanske till och med är nu.  

Akademien och Elin

Photography / Permalink / 0
Hejsan! Idag har vi haft vår första lektion och även fått en uppgift på tre bilder som ska redovisas på onsdag. Imorn är det dessutom dags för skolfoto för oss i Fotoklassen och på onsdag ska vi fotografera skolfotona för resten av klasserna på June!

Under den tidiga kvällen (skola imorgon) hängde jag med Elin till högskolornas nattklubb Akademien, skitkul verkligen och det öppnar redan vid åtta på kvällen så det funkar på en vardag, på en måndag till och med. 
Tack för (den tidiga) kvällen Elin :)
Till top