Just things

Photography / Permalink / 0
Hej på er. Ibland går bara saker helt åt helvete. Man är sönderstressad, man har raderat en hel fotografering från datan, man har inte fått sova på grund av att man har en råtta i väggen, i taket, på vinden... man hinner inte ha någon fritid för att man har nästat in sig för mycket i det man älskar så att det till och med det förvandlas till något stundvis betyngande. Rädd för att spilla tid på att vara oambitiös. Lite så känns det ibland och jag är en personlighet som sällan gör något halvhjärtat vilket ofta skapar denna stress. Men jag förstår inte meningen med en halvhjärtad insats. Just nu sitter jag som vanligt i skolan med trevligt sällskap och förtränger faktumet att jag inte har någon lunch till morgondagen, och ännu mindre någon middag. Jag förtränger även det faktum att boken börjar närma sig sin beställnings-deadline. Jag ignorerar alla måsten ett tag och går runt bland folks datorer och hjälper dem med deras bokprojekt, jag sitter och äter en nudelmiddag som nästan blivit helt tillagad med hjälp av en vattenkokare och micro, alldeles för länge. Pratar om allt annat än boken. Eller om allt som har med just boken att göra. Men jag ignorerar alla måsten. Släpper alla krav och är bara i nuet. 
 
 
(skrev detta igår kväll men glömde lägga upp)
 
 

Ibland har man inget att säga, ibland bara är man

Photography / Permalink / 2
 
 
Bilden är tagen av Liz Oskarsson under min svinkalla fotografering till min bokbild. Det var en av de kallaste dagarna som jag har vistats utomhus här och det blåste ännu mer svinkallt från Vättern uppe på höjden där vi var. Helt perfekt timing, dagen efter var det desto varmarre ute.. Men vi får se om någon av bilderna jag tänkt går att använda - kamerans autofokus hade självklart sitt största lagg hittils när jag stod där och frös men det är som tur är löst nu så jag väntar mig inte mer problem med fokusen i fortsättningnen. Det syns tyvärr även i den här bilden men bortsett från skärpa och brus var miljön helt fantastisk och det hade varit synd att låta den gå till misto, därför fick Liz ta ett par bilder som åtminstonde blev bättre än de andra. Ha det gött. 
 

Halvvägs till Skottland!!

Photography / Permalink / 1
 
FÖRST TILL DE STORA NYHETERNA!
Idag har min projektresa till Edinburgh, Skottland bokats!!! I april månad är det nämligen så att vi alla drar iväg lite vart vi vill på jordklotet på individuella projektresor och min kommer utspela sig över gröna kullar och lummiga vrår tillsammans meed... min härliga kompis Lotta från Västervik som följer med som modell och resesällskap, samt Fanny och Liz ifrån klassen. Skottland visade sig visst vara ett gemensamt önskemål för våra resor så vi blir ett härligt gäng som åker och gör våra egna grejer. Jag ser så himla mycket fram emot detta då jag alltid velat besöka detta underbara land. För mig har det då inte undgått att naturen är som gjord som handen i handsken för mina bilder. 
 
Mitt utlandsprojekt kommer bestå av gestaltande, konstnärliga bilder, gärna med en touch av surrealism och iscensättande fotografi, bland annat med inspiration av fotograferna Brooke Shaden, Beata Ryden och Viktoria Söderström. Jag känner dock att jag vill ge landskapen en mer betydande roll i mina bilder än vad dessa fotografer brukar göra. Jag vill skapa den där världen som inte existerar riktigt utan bara finns i något drömskt sidor land, både till gott och ont. 
 
 
Bortsett från att försöka fundera ut allt som har med reseprojekt att göra har jag de senaste dagarna jobbat på för fullt med bokprojektet. Det är väldigt spännande då jag lärt mig en massa nytt inom just redigering (tjohoo), tex hur man fixar svartvita bilder sådär skitsnyggt som bara "svart-vit-nördarna" i klassen brukar få till och så har jag även lärt mig att förstärka drag och släta ut ansiktet på ett nytt och troligtsvis bättre sätt än jag gjort tidigare!
 
Bilderna här är en glimt av hur Fannys bokbild kommer att se ut. Till skillnad från dessa kommer de å andra sidan att vara i helkropp och bjuda på lite mer fashion. Men men, modella kan hon iallafall! 
 
 
 
 
Till top