Glimtar av grönt och gult

Photography / Permalink / 0
 
Jag ska bli bättre på att ta med mig kameran i vardagen mer, det har blivit väldigt mycket ”fina” bilder från fotograferingar kontra väldigt fula vardagsbilder från mobilen. Det ska bli ändring på det. Anledningen till varför det inte blev mer än mobilbilder här på bloggen är nog för att det blev så mycket av en jobbkänsla på allt som hörde till foto, något jobbigt och tidskrävande om jag även skulle ta med det utanför mina fotograferingar. Där funkade det superbra, där var det underbart att fota. Men på fritiden ville jag ha lite distans. Så känner jag inte längre utan det var nog ett tecken på stress - något jag har tänkt att sluta med!  Nu har jag fotat massa saker senaste tiden, självporträtt om inte minst. Jag skulle vilja stanna uppe hela natten för att redigera, och jag har även ett par fotograferingar på gång nu inom de kommande två veckorna innan jag åker till Kroatien.
 
Söndag hur eller hur betyder min lediga dag och åh så bra den har varit! Jag vaknade upp på Idö efter att ha åkt dit i storm och skurar igår, hade en mysig kväll med bara prat och prat. Idag åkte familjen till en del av släkten i Loftahammars skärgård och hade det supertrevligt! Jag ska låta bilderna tala bättre än vad jag kan, men jag har inget minne av när jag senast var där.. och laxen var supergod! 
 
 
 

Sånt där som gör en glad

Photography / Permalink / 0
 
Idag hade jag min första lediga halvdag på riktigt länge så då passade jag på att ta en runda på stan med härliga Elin, det var så länge sedan vi sågs så det var en väldisponerad förmiddag ifrån jobbet!  
Och vi har verkligen de snyggaste bilarna, min är den med skit på..
 
Idag inhandlade jag även min födelsedagspresent från förra året då jag fick ett presentkort på inredningsbutiken Magnus & Eva här i stan. Så nu har jag en massa himla fina saker jag kan pryda mitt rum och framtida hem med. Jag får börjar fylla en låda med saker jag inte kan använda nu när jag bor hemma under det kommande året (då jag pluggar i gamleby), men jag ser redan fram emot att få pryda min framtida lägenhet med fina saker! 
 
En underbar liten blomvas, glasskål, charmiga långa tändstickor, en stilig stekspade och sist men absolut bäst två stycken ljushållare att hänga på nått fint ställe! 
 
 

Tiden väntar inte på nån

Photography / Permalink / 0
 
Jag insåg ganska nu precis att halva sommaren plötsligt rusat förbi! Jag kan inte säga att jag är överraskad, man märker ju att dagarna går. Men själv har jag nog inte känt av så mycket av sommaren, liksom inte fattat att den passerat ute på gatorna. Turister och nya ansikten är nog det som avslöjar det mest tror jag, man träffar så mycket härliga människor i butiken och det är ju ett dagligt nöje. Sommaren för mig hittills var de två veckorna efter avslutningen i Jönköping, innan jag började jobba och den sommaren är jag helt nöjd med. Men jag saknar det och jag saknar Jönköping.

För att se på det positivt är det bara halva sommaren kvar tills jag åker till Kroatien, 23 dagar rättare sagt, vilket känns helt okej. Då är det inte särskilt länge kvar tills jag fyller år sen heller vilket också är helt okej. Det är till och med helt helt okej att börja skolan nu för tiden. Då har man hamnat rätt i själen kan jag lova. Så om det ändå bara är en lite halvdan sommar är det trots allt helt okej med mig det med. 
 
Kände att jag behövde pausa flödet av Skottlandbilder nu så här kommer en avstickare ifrån portfolion. Modell här är Judit Hultman med min egengjorda tidningsklänning och bukett. Fantastiskt vad man kan göra med lite (eller ganska många) tidningar, häftapparat, limpistol, aluminiumfolie och en liten schal! 
 
 
 
Till top