It's all about Layout this time

Photography / Permalink / 0
Innan vi hade filmveckor avskydde jag i princip att jobba med film lika mycket som jag avskydde att jobba i layoutprogrammet InDesign. Jag kan nu glatt meddela att jag både tycker det är kul att klippa film, och att det är kul att pussla i InDesign. Så det gäller att vara öppen för nya saker känner jag annars är det mycket som skulle vara motigt. 

Precis som efterbehandlignen av en bild kan styra det åt olika håll var det lika kul att dra i bilderna på det här sättet - fast i en layoutsynpunkt. Bara för att förstärka en känsla jag ville ge med bilderna. Detta är alltså helt påhittat.
 
 

m a g i s k t / t r a g i s k t

Photography, YH6 Fotograf för Reklam och Magasin / Amanda Larsson, Elitemodel / Permalink / 1
Här är den första färdiga serien från Stockholmshelgen då vi plåtade modeller från Elite.
 
 
Helgen hittills har fokuserats kring att få lite kvalitetstid med min Ivana. Igår inhandlade vi lite fin inredning till lägenheten jag inte har än så länge och kvällen avslutades med musslor på Guldkant. Efter det hade vi sånt matkoma så att vi gjorde efterrätten vi tänkt idag istället - chokladfondant med 2 paket jordgubbar. Vilket kändes helt okej att trycka i oss. 
 
 
 

Två dagars FOOL

Photography / Permalink / 1
Gårdagens föreläsning med fotografen och skaparen av FOOL magazine, Per Anders Jörgensen, resulterade idag i en workshop där vi skulle plåta just mat som tidningen handlar om. Vi delades in i grupper om ca 7 personer i varje och skulle leverera en färdig bild (utan ursäkter) på 1,5 timme. Kaos. Mycket kaos. Och resultatet, nja det blev bra men det är mycket man skulle vilja ändra och pilla på men detta är vad vi kunde presentera efter att ha kommit på ett fungerande koncept, rigga upp allt, plåta och redigera. Så detta är min grupps bild:
 
Såhär såg det ut under plåtningen för båda grupperna. Min grupp till vänster och produkten står nånstans under/mellan alla kartonger som är till för att skärma av ljus samt släppa in där det behövs. 
 
Här har vi det fina magasinet som vi fick ett exemplar av var. Det säljs över hela världen men dock bara i några få tusen exemplar så vi är alla rätt nöjda med att ha varsitt ex och jag kommer bli bra förvånad om jag stöter på FOOL i någon tidningshylla framöver. 

Det har varit två väldigt inspirerande och nytänkande dagar och även mycket intressant att se vad en grupp väldigt självständiga människor kan få ihop när vi måste slå ihop våra hjärnor!
Nu tänker jag ta helg, ha de gött!  
Till top