Eventfotografering!

Photography / Permalink / 0
Hej på er! Helgen har varit väldigt bra måste jag säga. I fredags plingade det på dörren och utanför stod min Oskar som en glad överraskning. Och glad blev jag! Ledsnare var det dock att vinka av honom på bussen igår för att ses igen om två veckor... 
 
Men! I helgen var det uppvärmning för nästa helgs stora event - Huskvarna Rock & Art Weekend (jag kommer till det en annan gång)! I Lördags hade Huskvarna en stor Rockabillykväll i Folkets park, med tre stycken olika band, dans och en massa fina outfits! Anledningen till att jag och fem stycken till ur klassen var där och fotade var både för att kunna leverera bilder till webbtidningen Jnytt och för att skapa en bildbank åt arrangören. För mig var det första gången jag fotade ett event på det här sättet och utmanande var det också, men så kul och lärorikt!
 
Här kommer några av de bilder jag tog under kvällen, dock inte på några människor, men dessa kan jag nog länka från hemsidan när de dyker upp där :)
 
Cherry Tess & Her Rhythm Sparks
Fatboy
JLT - John Lindberg Trio
 
Vi värmde upp kvällens jobbpass med en enorm baguette middag och så ser ni även utrustningen som användes!
 
 
 
 
 
 

Inspiration och peppning inför tisdag!

Photography / Permalink / 1
När det känns som att all inspiration man någonsinn besuttit helt plötsligt försvunnit helt, då viker man upp dataskärmen, tar upp ett internet och söker upp sin favoritfotograf. Sedan sitter man där, gärna alldeles för länge, och bara sugs in i alla fantastiska och helt otroliga bilder man ser. 

Nu är det så att mina absoluta favoritfotografer, kommer till oss på Fotoskolan och föreläser och kommer att ha en workshop med oss nu på tisdag. Hur lycklig blir man inte över en sån sak?!! Bloggen jag följt sedan ett bra tag tillbaka heter Eyepoetry.blogg.se och den står fotograf Viktoria Söderström för. Och Viktoria samarbetar väldigt mycket med fotografen Beata Rydén (beatarydenphotography.blogspot.se). Dessa fantastiska fotografer och kreativa snillen kommer alltså och underhåller iallafall mina öron under en hel dag (jag hoppas vi slutar vid halv fem;), och det ska bli väldigt kul att få veta mer om dem och deras sätt att arbeta, men framför allt lära mig mer om fine art.
 
Beatas bild och två av Viktorias. 
 
Ytterligare en fotograf jag gärna stirrar mig blind på är Brooke Shaden och här är en av hennes bilder. Pretty amazing.
 
 
Sven Prim. 
 
Elisabeth Ohlson Wallin som blivit starkt kritiserad av sina bilder, bland annat den där Drottning Silvia försöker soppa hak-korset under mattan. 
 
Annie Leibovitz, vad hade livet varit utan henne. 
 
Med detta firar vi att den konstnärliga, gestaltande delen börjar i skolan - och att den dokumentära går
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top