Porträtt, Byggnad & Framtid

Photography / Permalink / 0
Hejsan! 

Fotoskolan är på gång på riktigt nu. Vi har redovisat vår första uppgift idag, de tre bilder ni ser här nedanför! Det var en utmaning eftersom vi fick 2 dagar på oss att göra den, och eftersom alla började med den igår.. Men jag blev nöjd, det är liksom bilder jag vanligen inte skulle pressat fram. De tre bilderna är i temat Högskolan och dess studenter. 
 
Idag fotograferade vi skolfoton. Det är "bara att ta en bild" tänker ni. Men nej, det finns såå mer att tänka på än man kan tro. Tänk hur svårt det kan vara att bara få till en bra bild på sig själv, duplicera då det med ca 20 människor och lägg på varierande ljus, blixtar och ett virrvar på det. Det kändes bra men ovant att stå där och dirigera en stor grupp och ansvara för att bilden de kommer att betala för blir bra! 
 
Bilden av byggnaden blev en rätt så kul illusion, ni ser kruxet efter en extra titt. 
 
Porträttet blev på Elin med en härlig bokeh i bakgrunden (oskärpa), uppgiften gick ut på att visa upp ett porträtt med en stor bländare. Jag fick även fota Evelyn till den här bilden men jag valde den här bilden efter lite övervägande, den andra dyker upp här snart med!
 
Och så framtidsbilden. Studenterna i deras roliga byxor får symbolisera konsten att vara på väg någonstans och cykelhjulet hjälper till att skjutsa fram bilden ytterligare. Ungefär som en tickande klocka. Skynda skynda. Framtiden är på väg. Den kanske till och med är nu.  
Till top